Hoşgeldiniz...

Türkiye'de ticari hayatımızın taşıyıcısı olan şirketlerimizin en önemli yapısal sorunlarından biri şirketin ekonomik ömrünün tamamlanmadan, zorunlu olarak ortadan kalkmasıdır. Sermaye birikiminin azlığı, ortaklar arasındaki çıkar çatışması, yöneticilerin formasyonel yetersizliği, planlamanın eksik yapılması, ulusal/uluslararası ekonomik krizler, beklentiler ve öngörülerin gerçekçi olmaması vb. gibi nedenlerle ortadan kalkan şirketler genel olarak hem ekonomiye hem de ortaklara/paydaşlara katlanılmaz maliyetler ortaya çıkarmaktadır.

Türkiye'de doğmuş şirketlerin tamamına yakını genç şirketlerden oluşmaktadır. Araştırmalarda şirketlerinin %35’inin ikinci kuşaklara ve yalnızca %15’inin üçüncü kuşaklara geçebildiğini göstermektedir. Elde edilen tüm birikimler ve tecrübeler bu nedenle heba olmaktadır.

Diğer mal ve hizmetlerden farklı olarak danışmanlığın kendisi bir servistir ve aynı zamanda bu servis ürünün de kendisidir. Bu ürün, verimlilik/performans olmadan gerçek anlamını bulamayacaktır.

Servis verenin aynı zamanda ürün de olduğu bu işte, tam da bu sebeple ürünün servisin önüne geçmesi gerçekliği karşımıza çıkmaktadır. Bu süreci ürünün patron haline gelmesi, sonrasında da patronlardan oluşan bir kulübün ortaya çıkması izlemektedir. Patronlar kulübü mü performans mı? Elbette ki performans... Açıklamaya çalışalım.

Patronlar Kulübü olarak tanımlayabileceğimiz 4 büyükler olarak tanımlanan danışmanlık şirketleri kadro ve birikim olarak  özellikle uluslar arası firmalar için önemli çekim merkezi olmakla birlikte elde ettiği kaynakları ve birikimlerine tüm müşterilerine eşit olarak kullandırdığı söylemek mümkün olmamakla birlikte donanımlı kadrolarını “vitrin” olarak kullanarak belli ölçek altında kalan müşterilerine mesleğe henüz girmiş yada belli bir tecrübelerden geçmemiş çalışanlarla süreci yönetmektedirler. Bu aynı zamanda müşterinin ihtiyaçlarının tam olarak anlaşılmadan “rutin” işlemlerle süreci idare etmektedirler. 

Mali Müşavirlik ofisimiz somut ölçülebilir kazançlar üzerinden kazan kazan modelini esas almaktadır. Müşteri açısından ortada bir kazanç yoksa herhangi bir hizmet talebi olmayacaktır. Dolayısı ile öncelikli olarak müşterinin ihtiyaçlarını kavramaya çalışarak, ihtiyaçları doğrultusunda gerekli en doğru araçları geliştirmeye çalışarak hem müşterinin olası fırsatlarından yararlanarak ticari, ekonomik ve yapısal faaliyetlerine katkı sunmayı amaçlamaktayız.

Müşterilerimize yarattığımız katma değer çerçevesinde, müşteri memnuniyetine ve ihtiyaçlarına  odaklanarak sürdürdüğümüz hizmetin gelişen ve değişen şirket faaliyetleri ile uyumlu olmasına da ayrıca önem vermekteyiz.G-Z3XJP6464N

Muhasebe Ücreti Öde
E-Mükellef Girişi